slide01
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide02
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide03
Kontakt for mere info
slide04
Kontakt for mere info
slide05
Kontakt for mere info
slide06

Sunde børn er glade børn

Sunde børn er glade børn

Har du problemer med, at dit barn ikke kan tilpasse sig, eller synes du generelt, dit barn skranter og mangler overskud. Lider dit barn af nogle af nedennævnte symptomer:

Træthed, manglende overskud, koncentrationsbesvær, hyperaktivitet, huller i tænderne, ofte infektioner, allergi, astma, hovedpiner, knogleproblemer, mavesmerter, mellemørebetændelse eller humørsvingninger.

Voksne med problemer med blodsukkeret og fordøjelsen er sjældent alene omkring problemerne. Desværre er mange børn også belastet af de samme slags problemer.
Sund livsstil – en børneret.
Forebyggelse er bedre end at helbrede. Selv børn som umiddelbart ikke lider af de store gener i forbindelse med mange usunde fødeemner så som junkfood, søde sager og sukkerholdige væsker, kan i perioder blive påvirket i en sådan grad, at de senere kan få problemer med helbredet. Børns kost lider ofte trange kår i en travl hverdag.

Junkfood, pizzariaere, og burgerrestauranter er storleverandører til små børns organismer. Kosten består typisk af sukker, usunde fedtstoffer, tilsætningsstoffer i form af konserveringsmidler og farvestoffer samt råvarer af svingende kvalitet. I visse tilfælde ses det desværre, at slik er blevet en del af opdragelsen; ”hvis du ikke gør, som jeg siger, får du ikke noget slik” eller ”hvis du gør, som jeg siger, får du noget slik”.

Nu bliver der gudhjælpemig snakket om at tilføre vitaminer/mineraler til slik; ”sundt slik”. Hvis det sker, vil sukkersyge og fedme accelerere endnu hurtigere, end det gør nu.

Selv børn som kostmæssigt lever sundt, bliver jævnligt fyldt med sukker i form af kager, saft, kiks, sodavand og slik. Efterhånden er en hver form for hygge og mærkedage garneret med store mængder sukkerholdige sager.

Et barn i institution er jævnligt deltager i børnefødselsdage, jule-fastelavnsarrangementer, afslutninger og fredagshygge. Et bolsje eller et stykke chokolade og måske en lille småkage glider der også gerne ned i forbindelse med ekskursioner og småture. Alt dette set uafhængig af hinanden lyder måske ikke så slemt. En småkage på turen, hvad gør det ?

Problemet er mængden, der ophobes, hvis man lægger det hele sammen – på et par måneder er det ikke småting, som barnet har fået ind i kroppen. Hvis man som forældre laver en løselig udregning, må man blive forskrækket over mængden. Allerede her dannes grobund for Lavt blodsukker / Diabetes plus overvægt / fedme.
Konsekvenser af dårlig kost til børn.
Der ses nu langt flere tilfælde af både diabetes I og diabetes II. Faktisk er der en eksplosiv stigning især hos børn. Diabetes II, som før blev kaldt gammelmandssukkersyge, fordi det ofte var en type som kom med alderen er nu slet ikke ualmindelig hos børn og unge. Årsagen kan nu tilskrives vores livsstil, vores kost.

Vores mad er blevet for raffineret; den har gennemgået temmelig mange processer før den når vores tallerkner. Desuden er der tilsat diverse former for tilsætningsstoffer i form af farve og konserveringsmidler.

Indtagelse af alt for store mængder sukker i form af slik, coca-cola og andre læskedrikke medfører også i mange tilfælde overvægt/fedme, som jo er kendt for at gå hånd i hånd med sukkersyge. Vi ved at børn der er overvægtige, oftere bliver drillet i skolen end andre børn. Og dette giver lille selvværd og dårlig selvtillid.

Indlæringsevnen hos børn der indtager for store mængder sukker er nedsat, da de ofte ikke kan koncentrere sig og er urolige i timen. Dette medfører at de har svært ved at følge med i undervisningen. Følgen er problemer med selvtillid og selvværd.
Tag ansvaret for dit barns sundhed.
Vores børn skal vokse sig store og stærke – de skal kunne begå sig i en travl verden og modstå meget pres udefra. Dette kræver fornuftig kost og vitaminer og mineraler!!
Niels Poulsen
Lotus Helsecenter