slide01
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide02
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide03
Kontakt for mere info
slide04
Kontakt for mere info
slide05
Kontakt for mere info
slide06

Hvad er Candida Svamp?

Hvad er Candida svampen?

– Candida Albicans, Candiasis-overvækst af Candida.

Candidasvampen Candida Albicans hører til gærsvampe familien, hvor der findes ca. 500 forskellige arter, hvoraf 10 ofte er involveret i gærsvampe infektioner hos mennesker.
Vi har alle sammen svampe, bakterier og parasitter 3-5 kg. I et normalt fungerende tarmsystem er der altså ingen problemer når den rette balance er til stede, det er først når candidasvampen udvikler sig fra en encellet mikroorganisme til at knopskyde og danne et rodnet ( mycelisk ), vi taler om overvækst candiasis af candidasvampen.

 

Allergi/intolerance

Gærsvampen vokser da direkte igennem tarmvæggen og gør den porrøs og videre ud i kroppen. Svampen skaber grobund for at skadelige stoffer , ufordøjet proteiner og kulhydrater fra tarmen kan passere ud i kroppen og blodbaner, der kan nu opstå en “utæt tarm” Leaky Guts, denne utæthed medfører at andre bakterier, parasitter og dårligt fordøjet mad især proteiner også passerer ud igennem tarmvæggen og starten til evt. fødevarer allergi/intolerance kan udvikle sig.

Der er 70 forskellige mycotoxiner (svampegifte). Disse affaldsstoffer fra svampenes stofskifte og døde celler begynder at blive en stor belastning for immunforsvaret.

 

Hormonforstyrelser/stofskifte ubalancer

Disse affaldsstoffer producerer nu acetaldehyd, som er et giftstof for kroppen, som leveren omdanner til alkohol ( ethanol ).
Giftstoffer fra svampene producerer også østrogen lignende stoffer som går ind og påvirker kroppens egen østrogen niveau negativt og derved skaber hormon forstyrrelser clik her: Test dig selv / symptomer.


Vitaminer/mineraler

I en sund og velfungerende krop er candida svampen ikke noget problem, det er først når balancen (symbiosen) i tarmfloraen forrykkes, der bliver for lidt af de gode bakterier og for mange af de dårlige at det bliver til et dårligt fungerende måske helt nedbrudt tarmsystem, hvor dårligt fordøjet mad kan ligge og gære.
Maven skal være stærk (sur) lav ph. for at fordøje maden korrekt. Kroppen skal være let basisk for at fungere optimalt for ved lav eller svingende enzym produktion kan konsekvensen bl.a. være vitamin/mineral underskud se link, klik her.


Syre/base balance

Det er madens indhold af mineraler der bl.a er med til at påvirke kroppens ph. balance, lavt mineral niveau påvirker kroppen i en mere sur lav ph. retning. Næmere inf.klik her: syre-/basebalance.
Der er nu grobund for candida svampen vokser endnu bedre samt bakterier (forrådnelsesbakterier) parasitter se link, klik her. Parasitter og andre vira begynder at danne toksiner. Mange af disse affaldsstoffer kan nu begynde at aflejre sig ud i tarmsystemet og danne en tyk belægning dannet sammen med ufordøjet mad samt medicinrester også kaldet plak (Mucoid plaque).


Opsummering:

Årsager: fysisk/psykisk

 • Stress – psykiske ubalancer
 • Dårlig enzymproduktion
 • For lidt mavesyre / for sur krop
 • Tarmfloraens balance – symbiose forrykket katar irreteret slimhinder
 • Ophobning af affaldsstoffer ( plak ) forstoppelse træg mave – diarre i tarmene og kroppen
 • Betændelsestilstand
 • Kroppen blinker rødt – alarm
 • Dårlig fungerende immunforsvar –
 • Hormonforstyrrelser underaktiv skjoldbruskirtel (hypothyroidisme)
 • Binyrertræthed-kronisk træthed- Adrenal Fattique

Candidasvamp, parasitter, lavt blodsukker, katar resulterer i et nedbrudt / dårligt fungerende tarmsystem, forstoppelse / diarre ect. Diverse candida symptomer tiltager og bliver værre, der kommer nu tillige et immunforsvar der bliver mere og mere belastet (svag)
,Hormonsystemet kommer nu ud af balance, tarmsystemet er denne del af kroppen der leverer “varerne” til alt hvad der foregår i kroppen.
Hovedet ( generalen) hjertet står for følelserne, tarmsystemet er fundamentet, visse hormoner bliver dannet i tarmsystemet.

Ydre årsager

Hvad er årsagen til at det kan gå så galt:

 • Stress psykiske årsager
 • Dårlig kost (raffineret) bearbejdet mangler vitamin/mineraler
 • Cola,burgere,pizza o.lign.
 • Kviksølvplumper
 • Svamp i bolig / arbejdsplads
 • Gentagne penecillin/ antibiotica kure sulfa mm.
 • Hormonbehandlinger (binyrebark)
 • Hormon (cortison)
 • P-piller – tamponer

Har jeg Candida Svamp, Lavt Blodsukker, Lavt Stofskifte, Binyrertræthed?

  • Candida Svamp- Albicans Yeast Infektion
  • Lavt Blodsukker – Hypoglykæmi
  • Lavt Stofskifte – Hypothyroidisme
  • Binyrertræthed – Adrenal Fattique

 

Mange lighedspunkter

Når man ser på symtomerne for de ovennævnte tilstande er der mange lighedspunkter, men som jeg har nævnt tidligere,fører den ene tilstand til den anden, når kroppen “kolapser”.
Derfor er NP-Kuren et vigtigt redskab til genoprette balancen i kroppen/psyken.
Det er ligesom at låne i banken , og unlade at sætte et beløb ind i mellem, når kontoen kommer i minus.
Det samme gælder for kroppen og psyken. Husk at “lade op”!


Symtomer for candida svamp:

Pande og bihulebetændelse,hvide belægninger på tungen og svælg,
revner i mundvigen/metalsmag i munden,
parendentose.

Mave og tarm problemer:

Mavesmerter,oppustethed/luft i maven,dårlig ånde,
forstoppelse/diarre,kløe ved endetarm.

Immunforsvaret:

Kløe på huden,allergi/intolerance,eksem/uren hud,P.S.O.(psoriasis),
svækket immunforsvar,
gentagne penicillin/binyrerbark behandlinger.

Hormonsystemet:

Vaginal kløe/svamp,væskeophopning,hormonelle ubalancer/Pcos,
vægtproplemer,lavt stofskifte,
manglende energi/træthed,binyrertræthed,nedsat sexlyst,barnløshed.

Psykiske problemer:

Stress,hovedpine,migræne,svimmelhed,depressioner,
let til at græde/blive hidsig,koncentrationsbesvær
trang til søde sager/saltede. se test dig selv for candida svamp klik her:test dig selv/symtomer.


Symtomer for Lavt blodsukker:

Stress, let til at græde/blive hidsig, koncentrationsbesvær, glemsomhed, svimmelhed, hjertebanken, psykiske problemer/depressioner, har svært ved at overskue hverdagen, sukker”narkomani” evt. begyndene alkohold problemer, træthed/mangler energi, nedsat sexlyst, træthed efterspisning, hjertebanken, uro/sitreni kroppen. Se test dig selv for lavt blodsukker klik her: Test dig selv/symtomer.
klik her : overvægt/sukkersyge.


Symtomer for Binyrertræhed-svækkede binyrer:

stress, træthed, føler sig deprimeret, mangler energi, trang til søde/saltede ting, nedsat immunforsvar, følelsen af at være nedkørt/udmattet, let til at græde/blive hidsig, man gør “en mus til en elfant “, uro sitren i kroppen, koncentrationsbesvær.


Symtomer for lavt stofskifte:

forvirrethed, svært ved overskue hverdagen,depressioner, væskeophoning, har svært ved tabe sig hormonelle ubalancer,trang til søde/saltede ting, hjertebanken, træthed, koncentrationsbesvær, nervøs energi, let til at græde/blive hidsig.


Når man ser de understregede symtomer/tilstande kan man se mange lighedspunkter.derfor er det vigtigt at forstå, det ikke er en enten- eller tilstand, men at de mange gange hænger sammen.


Svampe i lejligheder og boliger

Der er sundhedsskadelige skimmelsvampe i hen ved hver ottende lejlighed, viser en undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut. Undersøgelsen viser også, at skimmelsvampene primært skyldes fejl og skader på bygningen, og at øget ventilation ikke kan løse problemet. Skimmelsvampe kan forårsage allergi, astma, træthed, hovedpine og åndedrætsbesvær hos beboerne. 87 tilfældige lejligheder er undersøgt.
(Kilde : Ritzau – artikel i BT mandag den 17. september 2001)
Lotus Helsecenter dit sted for Candida svamp-Lavt blodsukker behandling