slide01
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide02
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide03
Kontakt for mere info
slide04
Kontakt for mere info
slide05
Kontakt for mere info
slide06

Enzymer – Fordøjelse – Kur

Enzymer-fordøjelsen, nedbrydning og optagelse af maden

Lotus Helsecenter v/Niels Poulsen

 

Det moderne menneske – og især danskerne, er blevet mere stresset.
Vi lever faktisk mere eller mindre i en konstant halvdårlig tilstand. Mange års arbejde med fordøjelsesproblemer har lært mig, hvilken central rolle fordøjelsen spiller for menneskets velbefindende.

Fordøjelsen er billedligt talt som et træs rødder, beskadiges forbindelsen til rødderne vil træet sygne hen.

Der bliver snakket meget om at styrke immunforsvaret men det er i virkeligheden først og fremmest tarmsystemet , der skal styrkes. Ved at styrke tarmene styrkes immunforsvaret og dermed hele kroppen.

Vi ved , hvor vigtigt det er for kroppen at have den rette mængde vitaminer og mineraler at arbejde med. Uanset hvor meget man spiser af sund mad, vitaminer og mineraler, afhænger det hele af tarmsystemet. Hvis tarmsystemet f.eks. kun kan optage 80% af kosten, så får kroppen også kun 80% at arbejde med.

Jeg arbejder med forståelsen af maven-fordøjelsens betydning d.v.s. enzymer, mikroorganismer og gæringsprocesser, som er ansvarlige for madens nedbrydning og optagelse.

Set fra min synsvinkel, er det enzymer, mikroorganismer og gæringsprocesser, der sørger for at det hele fungerer optimalt. Maven, bugspytkirtlen og galdeblæren producerer enzymer, der skal hjælpe med til at fordøje maden, som groft sagt består af proteiner, kulhydrater og fedt. Mangler der enzymer vil nedbrydningen ikke blive optimal og dermed bliver optagelsen af vitaminer, mineraler og sporstoffer mangelfuld.

Mennesker med gener som mavesmerter, oppustet mave, forstoppelse, diarré, kroniske fordøjelsesproblemer, eksem, allergi, træthed, led – og muskelsmerter, hovedpine, migræne, barnløshed, vægtproblemer, oplevelse af at ”være i en osteklokke”, humørsvingninger, dårlig hukommelse, svimmelhed, træthed, sukkerafhængighed/sukkertrang, koncentrationsbesvær og svært ved at overskue tingene kan få det meget bedre, hvis de lærer at give fordøjelsen ro.

Jeg vurderer, at ca. 1/3 af Danmarks befolkning vil kunne opnå større livskvalitet gennem det såkaldte Niels Poulsen-koncept. Det er en kur, der tillader bestemte madvarer men som fraråder andre som kan være belastende for et tarmsystem der ikke fungerer optimalt.

Kostomlægningen er grundpillen i kuren men for at komme ordentligt til bunds i problemerne, skal der arbejdes mere i dybden ved hjælp af naturprodukter.

Via disse bliver der bl.a. tilført mælkesyrebakterier og enzymer, som ekstra hjælp til den svage fordøjelse.

Solarays Super Papaya Plex,maven i form, er produkter, som er med til at nedbryde proteiner, styrke fordøjelsen, beskytte tarmene mod infektioner og desuden stabiliserer blodsukkeret. Dette produkt har jeg rigtig god erfaring med og har derfor været en fast ingrediens i kuren gennem årene.

Som vitamin – og mineraltilskud har jeg valgt Solarays Spektro, som er lavet keleret og effektivt modvirker vitamin – og mineralmangel, manglende energi og træthed. Omtalte produkter er uundværlige i min kur men dog ikke de eneste. Andre tilskud indgår i det fulde koncept for at opnå det bedste resultat.

Igennem kuren kan man slippe af med sine sygdomssymptomer og man kommer i balance både fysisk og psykisk. Mange oplever også til deres glæde, at de vægtproblemer, som de har kæmpet med i årevis bliver mindre under kuren. Kuren har altså også en god slankende effekt.

Efter kuren har de fleste nu lært vigtigheden af den rette kostsammensætning og vælger derfor i fremtiden at efterleve kurens principper i store træk i hverdagen. De gamle mønstre er blevet ændret til nye og det forøgede overskud gør det muligt at bibeholde dem til gavn for den enkeltes livskvalitet.