slide01
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide02
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide03
Kontakt for mere info
slide04
Kontakt for mere info
slide05
Kontakt for mere info
slide06

Søvnens vigtighed

sleep-mistakes

 

Søvnens vigtighed for et godt helbred

Rigtig mange mennesker lider af søvn- problemer.

Nogle kan ikke falde i søvn og ligger og vender og drejer sig uroligt i sengen, an­dre vågner flere gange i løbet af natten, og har svært ved at falde i søvn igen.

Udskrivning af store mængder soveme­dicin er desværre resultatet. Det er kun symptombehandling og er samtidig vanedannende.

Resultatet af en dårlig søvn er efterhån­den alment kendt. Det påvirker psyken og kroppen i en negativ retning. Psykisk går det først og fremmest ud over humøret, man bliver hurtigere irriteret (man har kort lunte), osteklokkefornemmelse, man har svært ved og overskue ens situation, og man bliver let lidt depressiv.

Produktionen af melatonin falder. Melato­nin er et vigtigt hormon, som vi selv pro­ducerer i løbet af natten, og som er med til at reparere kroppen, fysisk og psykisk. Det har også indvirkning på andre hormoner i kroppen. Melatonin er efterhånden aner­kendt, også blandt læger og kan afhjælpe søvnforstyrrelser.

Det er ikke kun længden af søvnen men også kvaliteten af den, der er afgørende for en god nats søvn. Kroppen går ind i forskellige faser under søvnen, psykisk be­arbejdes informationer som vi har oplevet,

uforløste tanker og følelser. Drømme er en del af det der foregår på det psykiske ubevidste plan. Fysisk regenerer kroppen og dens mange funktioner.

Dårlig søvn kan også have negativ indvirk­ning på vægtproblemer.

Det er vigtigt at soveværelset er helt mørkt (brug eventuelt mørklægningsgardiner), og at man ikke har indtaget kaffe, rødvin og andre hurtige kulhydrater inden man sover. soveværelset må heller ikke være for varmt.

Har man problemer med blodsukkeret, kan det i nogen tilfælde være en god ide at indtage et par mandler eller andre proteinholdige fødevarer, inden man skal sove. Temperaturen må godt ligge på ca. 18 grader i soveværelset.

Brug eventuelt vejrtrækningsøvelser. De kan have en god indvirkning og virker antistressende. Melatonin og magnesium kan bruges til at sove på samt humle, vale­rine, melissa eller baldriandråber.

Vigtigt er det at hovedpuden understøtter både nakke og hoved, sådan at hovedet ikke kommer for højt op og at nakken kommer til at ligge skævt. Man skal være opmærksom på, at hvis man sveder me­get, eller sover med fugtigt og vådt hår kan dette danne svampesporer i puden.

Fylder tankerne for meget, stå da op og skriv dem ned, og beslut dig for at handle på dem når du vågner.

Til slut kig under afsnittene Udrensnings­kur, NP-test og hypnose, da disse afsnit også går ind over dårlig søvn.


Niels Poulsen – Lotus Helsecenter – Tlf. 44972766