slide01
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide02
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide03
Kontakt for mere info
slide04
Kontakt for mere info
slide05
Kontakt for mere info
slide06

Enzymtest

Enzymtest – over-underproduktion af mavesyre, galdesaft, bugspytkirtlens enzymer som er øvre del af fordøjelsen.


Fordøjelsen

Mit koncept tager udgangspunkt i fordøjelsen, da det er min overbevisning, at en dårligt fungerende fordøjelse er årsag til mange af kroppens ubalancer.

Fordøjelsen er billedligt talt som et træs rødder, beskadiges forbindelsen til rødderne vil træet sygne hen.
Der bliver snakket meget om at styrke immunforsvaret men det er i virkeligheden først og fremmest tarmsystemet, der skal styrkes. Ved at styrke tarmene styrkes immunforsvaret og dermed hele kroppen.

Vi ved, hvor vigtigt der er for kroppen at have den rette mængde vitaminer og mineraler at arbejde med. Uanset hvor meget man spiser af sund mad, vitaminer og mineraler afhænger det hele af tarmsystemet, hvis fordøjelsen kun kan optage 80%, så får kroppen også kun 80% at arbejde med.


Spis og drik ikke samtidig, tyg maden langsomt

Væskeindtagelse bør også afpasses på helt speciel vis. Det virker forvirrende på fordøjelsen, hvis der drikkes meget væske til måltidet. Indtag af væske bør senest foregå 10 minutter før et måltid og tidligst 20 minutter efter. Samtidig skal temperaturen afpasses kroppens behov og må ikke være iskold. Bare ved at tage disse hensyn, hjælpes fordøjelsessystemet meget.

Endnu en bivirkning ved et dårligt fungerende tarmsystem er en overproduktion af forrådnelsesbakterier, som giver ildelugtende tarmluft oppustethed og luft i maven.

Jeg arbejder med forståelsen af enzymer, mikroorganismer og gæringsprocesser, som er ansvarlige for madens nedbrydning. For mig at se er det enzymer, mikroorganismer og gæringsprocesser, der sørger for at det hele kører, som det skal.


Mave, galde og bugspyt enzymer er den øvre del af fordøjelsen

Det er vigtigt at vide om der er over – eller underproduktion af mavesyre, galdesaft/bugspyt. For lidt eller for meget mavesyrer giver samme symptomer. Får man samtidig syreneutraliserende medicin går det endnu mere ud over optagelsen af vitaminer og mineraler.

Man kommer ind i en ond cirkel, da man så får problemer med at danne de nødvendige enzymer. Hertil kræves nemlig både vitaminer og mineraler, som desuden er med til at give kroppen energi.
Fordøjelsen starter i munden, hvor føden starter sin nedbrydning. Jeg fortæller derfor altid folk, hvor vigtigt der er, at de tygger deres mad grundigt, og ikke drikker samtidig.


Maven skal være sur og kroppen let basisk

Via naturprodukter bliver der tilført mælkesyrebakterier og enzymer som ekstra hjælp til den svage fordøjelse. Til at hjælpe den ”øvre” del af fordøjelsen:

  • Mavesækken – Mavesyrer – Nedbrydning af proteiner
  • Lever/galdeblærer – Galdesaft – Nedbrydning af fedtstoffer
  • Bugspytkirtlen – Enzymer – Nedbrydning af sukker

Jeg bruger papaya plex / ingefær / mave i form og andre enzymer, som har god effekt på nedbrydningen af bl.a proteiner.Det er vigtigt og huske at maven skal være sur, og resten af kroppen let basisk.

Hvis det ikke fungerer i den øvre del, påvirkes den nedre halvdel af fordøjelsen negativt, tolvfingertarmen, tyndtarm og tyktarm. Her er mælkesyrebakterier en god hjælp.

Vi ved at psyken påvirker kroppen mavesår-katar ect. og det gælder også produktionen af enzymer. Så når en person svinger meget humørmæssigt (bl.a. p.gr.a. lavt blodsukker), vil det påvirke fordøjelsen i en negativ retning.