slide01
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide02
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide03
Kontakt for mere info
slide04
Kontakt for mere info
slide05
Kontakt for mere info
slide06

Sofie

Sofie – atopisk eksem, streptokokinfektion, candidakur.

Handlingsforløb vedr. Sofie, født 1996.

Sofie startede behandling hos Lotus Helse Center ved Niels Poulsen, da hun lider af atopisk eksem. Hendes eksem var så slem, at hun adskillige gange fik streptokokinfektion på meget store dele af kroppen, og derfor skulle i penicillinbehandling flere gange. Ved første konsultation fik vi konstateret at hendes candidasvamp var i overvækst.

Hun havde for meget katar i tarmene og samtidig var hendes blodsukker for lavt. Vi fik en grundig gennemgang vedr. den kostomlægning vi skulle i gang med bla. over hvilke madvarer Sofie ikke måtte spise, og hvilke naturpiller hun skulle tage i stedet for hendes normale vitaminpiller. Ved første kontrol efter 3 uger, var resultaterne på alle tests gode, så vi var på rette vej. Sofie selv fortalte, at hun ikke havde ondt i maven mere, hvad også havde været et problem, inden vi startede på behandlingen. Sofie fik igen en omgang streptokokinfektion lige efter vi var startet på behandlingen, og måtte desværre i gang med penicillin igen. Vi fortsatte selvfølgelig kuren, og det viste sig, da hun igen fik et mindre udbrud af infektion, at hun selv kunne bekæmpe den… jubiii.

Sofie selv kunne se en tydelig bedring i hendes hud, jo længere hen i candida behandlingen vi kom. Det var selvfølgelig dejligt at se, hendes arme og ben blive pænere og pænere, men der har selvfølgelig også været perioder, hvor det har været svært for hende. Da vi forklarede hende hvorfor vi sagde nej til slik og kager, så kunne hun godt forstå det, for hun kunne jo godt huske, hvordan det var inden hun startede. Helt sluppet for hendes eksem er vi ikke, men vi kan meget bedre kontrollere den i dag, og ved, at hvis hun har fået noget med en del sukker skal vi være ekstra på vagt, da hun så helt sikkert slår ud et eller andet sted på kroppen.

Når man starter på en så skrap kur, som stenalderkuren er for børn, er det vigtig at være opmærksom på hvilken type mad barnet godt kan lide, selvfølgelig indenfor de tilladte candida madvarer, og så gå ud fra dette når man skal i gang med kuren. Det er nemmere at få et glad barn, når barnet kan lide maden, i stedet for at skulle spise noget man ikke kan lide. Det er også en god ide at fortælle i skolen at ens barn er på en speciel kostkur, så der f.eks. ved fødselsdage kan blive taget lidt hensyn til ens barn evt. med popcorn, eller man selv har en pakke riskiks stående i klassen og en pakke i SFO’en – det er altid kedeligt ikke at må få noget, når alle andre må…