slide01
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide02
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide03
Kontakt for mere info
slide04
Kontakt for mere info
slide05
Kontakt for mere info
slide06

Lene Munksgaard

Lene Munksgaard – For meget mavesyre, psoreasis, eksem, tabt 9 kg.

 

Sommeren 2009. Det blev juli måned og ferien skulle begynde efter et travlt forår og min fars død.

Jeg havde haft fri et par dage og begyndte pludselig at døje med smerter i maven. Smerten sad oppe under brystbenet. Jeg kunne ikke klare at bøje mig ned f.eks. for at ordne haven. Kunne ikke sove om natten for smerter. Efter nogle dage kontaktede jeg min læge, som sagde, mit problem var for meget mavesyre. Jeg fik nogle piller, som jeg skulle tage i 3 uger, og så skulle det være godt. Det var det også i ca. 3 mdr. Så begyndte smerten igen. En ny omgang medicin. Efter jul var det galt igen. Ny medicin og i foråret fik jeg en gastroskopi for at undersøge, om der var andet galt. Man fandt ingen kræft, ingen brok og intet mavesår. Så det var kun et mavesyreproblem.
I hele perioden havde jeg hævet min seng i hovedgærdet og sov med en masse puder, fordi jeg ikke kunne ligge fladt. Det endte med, at jeg fik en elevationsseng. Hele foråret havde jeg det dårligt det meste af tiden. Det var efterhånden begrænset, hvad jeg turde spise. Jeg var for længst holdt op med kaffe, rødvin, fede, stærke og krydrede ting. Jeg drak en masse gastroform, som skulle lægge låg på mavesyren, så den ikke skulle stå op i halsen. Min livskvalitet var ikke særlig god.

Sidst i maj måned var jeg sammen med en god bekendt, som fortalte mig noget om en candidasvamp, som vi alle har, men som kan være for meget i udbrud, og derved får man det dårligt. Men jeg var jo blevet undersøgt, så jeg havde ikke noget med candida. Men for en sikkerheds skyld fik jeg adressen på Niels Poulsen, Lotushelsecenter i Ballerup. Denne seddel lå til sidst i oktober i mine gemmer. I perioden fra maj til oktober fik jeg det dårligere og dårligere. Jeg kunne ikke sove; jeg kunne snart ikke spise noget mere eller turde måske heller ikke, for jeg vidste jo ikke, hvad det fik af konsekvenser to timer efter. Jeg har ligget eller rettere siddet op mange nætter. Af og til fik jeg også uro omkring mit hjerte, og i oktober fik jeg tillige psoreasis i hovedbunden og eksem i ansigtet. Jeg syntes heller ikke, jeg havde energi og overskud på mit arbejde, og ingenting fik jeg lavet hjemme.
Jeg søgte lægen igen; han sagde, at pillerne skulle hjælpe, og jeg fik jo dobbelt dosis, men jeg kunne blive undersøgt igen. Dette takkede jeg nej til, opgav systemet og fandt min seddel med telefonnummeret til Niels Poulsen/Lotus Helsecenter.

Jeg tog toget den lange vej til Ballerup midt i november. Havde en to timers konsultation og fik at vide, hvad der var i vejen. Inden mødet med Niels Poulsen havde jeg studeret hans hjemmeside og var begyndt at bruge nogle af de gode kostråd. Jeg tog bedrøvet, men alligevel oplivet hjem fra mødet med Niels Poulsen og fik købt de præparater, jeg skulle til at indtage, samt fik min kost lavet om ifølge den ”stenalderkur”, som jeg nu skulle følge. Der gik ikke lang tid, før jeg kunne mærke en betydelig bedring.
Hver 14. dag havde jeg en telefonkonsultation med Niels Poulsen, som kunne fortælle mig, om mine tal var blevet bedre. Jeg var blevet helt fanatisk med kurens forskrifter, så hver gang jeg skulle i byen, havde jeg selv mad med, selv til guldbryllup stillede jeg med min egen madkurv. Jeg sagde altid, at det var mit problem, og derfor ville jeg helst selv komme med de ting, jeg vidste jeg måtte spise og kunne tåle.
Jeg fik hurtigt mere energi, havde ikke ondt, efter jeg havde spist og sov bedre om natten. Efter hver telefonkonsultation blev mine tal bedre og bedre og efter 3 måneders kur var alt, som det skulle være. Psoreasis og eksem var forsvundet, mit humør og energi var helt i top. Som sidegevinst har jeg tabt 9 kg. Min mand og mine omgivelser siger tit, at det er helt fantastisk det, der er sket med og for mig. Min selvtillid og livskvalitet var genoprettet.

Dette kan jeg takke min gode bekendt, som gav mig adressen, for, men ikke mindst Niels Poulsen, som virkelig går ind og hjælper både fysisk og psykisk. Altid er man velkommen til at ringe, hvis et problem opstår, og det har jeg benyttet mig af nogle gange. Det hele er bare gået fantastisk. Det har været spændende at lave noget andet mad og bruge nogle andre råvarer. Slut med dårlige og raffinerede varer. Jeg har fået øjnene op for, hvad der er godt at putte i munden. Jeg har lært at bruge forskellige kornsorter til at bage brød af.
Efter at kuren er slut, spiser jeg fornuftigt i det daglige med hensyntagen til mine gode spisevaner. Når jeg er ude at spise, tager jeg det, der bliver serveret, men sorterer lidt i udvalget. Der er visse ting, jeg holder mig fra, f.eks. gær, sukker, mælk, ost, kaffe, oksekød, svinekød, løg, chili og porrer. Drikkevarer er stadig te og vand, en gang imellem lidt vin.
Jeg er inde i opgangsfasen nu, og det er ikke uden problemer. En gang imellem får jeg en over næsen, fordi jeg er for modig m.h.t. at prøve noget mere. Jeg har erfaret, at opgangsfasen skal gå meget langsom, og jeg skal passe meget på.
”Stenalderkuren” er en fantastisk kur, som jeg kun på det varmeste kan anbefale at gå i gang med – jo før jo bedre. Jeg ventede alt for længe.

Hurup, den 10. marts 2011
Lene Munksgaard