slide01
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide02
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide03
Kontakt for mere info
slide04
Kontakt for mere info
slide05
Kontakt for mere info
slide06

Christine

Christine – irritabel tyktarm, diarre, smerter i maven, candidakuren

”Hvad gør jeg? Skal jeg have det sådan her resten af mit liv?
Hvad gør jeg? Bliver det endnu værre?
Hvad gør jeg? Får jeg nogensinde et normalt liv? Hvad gør jeg?!”

Disse tanker udviklede sig over mere end 10 år til at være en tiltagende del af min hverdag.
Tidligt i puberteten begyndte jeg jævnligt at have diarre. Gennem årene blev mine symptomer værre og værre, og hver gang jeg troede, at jeg havde fået styr på mine maveproblemer ved at udelukke forskellige fødevare fra min kost, måtte jeg blot se fortrøstningsløst til, mens mine maveproblemer gang på gang vendte tilbage.
Resultatet var, at jeg langsomt gik ind i mig selv og blev mindre og mindre social. Arbejde, skole og venner blev næsten uoverskueligt – udelukkende fordi jeg næsten ikke kunne gå nogle steder, uden at jeg var bange for, at jeg skulle få diarre, hvilket jeg efterhånden havde flere gange om ugen.

Jeg søgte flere gange hjælp hos ”det etablerede system”:

15 år: Konsultation hos min tidligere praktiserende læge som ikke kunne finde ud af, hvad der var galt med mig.
Løsning: Anbefaler efter én allergitest, at jeg flytter hjemmefra. Men da jeg altid har haft et rigtig godt forhold til mine forældre, som har været en uvurderlig støtte for mig, følger jeg naturligvis ikke hans råd.
19 år: Konsultation hos specialist som konstaterer, at jeg har irritabel tyktarm.
Løsning: ”Der er ingen kur, du må leve med det – ellers kan du spise recept-piller og håbe på, at det går over, når du fylder 30 år”.

23 år: Konsultation hos specialister pga. stærke smerter i maven. Får foretaget den helt store kiggerundersøgelse og konstateret, at alt ser rigtigt ud.
Løsning: Får igen at vide, at jeg har irritabel tyktarm, da specialisterne ikke kan finde andre diagnoser. Får dog anbefalet at spise Husk, som hjælper lidt.

Så når jeg til mit vendepunkt – jeg bliver anbefalet at opsøge Niels.
Efter en lang samtale med Niels (som jeg føler, er den første behandler, der virkelig har lyttet til mig) går jeg i gang med min livsstilsændring.
Jeg starter på candidakuren
, får kosttilskud, forsøger at styrke en positiv tilgang til livet, laver vejrtrækningsøvelser og mavemassage. Fra dag 1 kan jeg mærke en ændring! Jeg har det fantastisk med kuren, og selvom det kan være svært at holde sig til den, når man er til sociale arrangementer, så er fordelene så store, at de langt overskygger besværet med at skulle være lidt ”anderledes”. I takt med at jeg kan se, at jeg ikke længere har problemer med min mave, smider jeg også frygtens lænker, som har tynget mig i næsten halvdelen af mit liv. 3 måneder efter jeg starter på kuren, er mine tal, som de skal være, og jeg kan begynde min opbygningsfase og se frem til resten at mit liv – som nu ser meget lysere ud. Nu ved jeg hvad jeg skal gøre, og det føles fantastisk at have kontrollen over mit liv igen!

Christine 24 år