slide01
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide02
Velkommen til Lotus Helsecenter
- vejen til bedre livskvalitet
slide03
Kontakt for mere info
slide04
Kontakt for mere info
slide05
Kontakt for mere info
slide06

Aase Petersen

Kronisk tarmkatar, overvægt – Aase Petersen

01. juni 1999

Jeg fik allerede som 21-årig af lægen at vide, at jeg havde kronisk tarmkatar, men jeg havde på det tidspunkt kun sjældent smerter.

For 23 år siden fik jeg en søn, der i 4 mdr. alderen blev bronkitisbarn. Hver gang han blev syg, fik jeg samtidigt halsbetændelse, og vi fik begge penicillin, ofte to gange på en måned. Dette stod på i næsten tre år. I den periode begyndte mine fordøjelsesproblemer, og hen ad vejen fik jeg helbredsproblemer, der var en hypokonder værdig.

For ca. syv år siden læste jeg for første gang om candidasvampen, og jeg kunne se, at jeg havde alle de symptomer, som artiklen nævnte. Jeg begyndte at tage de i artiklen anbefalede naturprodukter, som da også havde en god virkning, men problemerne forsvandt ikke helt, og vendte senere tilbage.

Fra 1994 til marts 1999 var min livskvalitet efterhånden blevet meget forringet. Konstant træthed, manglende koncentration, hovedpine, bihulebetændelse, dårlig fordøjelse, overvægt samt en række andre dårligdomme.

I marts 1999 søgte jeg hjælp hos Niels Poulsen, hvor jeg blev sat på Stenalderkuren. Allerede efter fire dage havde jeg tabt 1,5 kilo, hvilket jeg antager, var væske. Jeg fik på fjerde dagen komplimenter af venner, fordi jeg ikke så “hævet” ud mere. Jeg begyndte at sove bedre, hvorfor jeg heller ikke var så træt om dagen. Energien begyndte at vende tilbage.
Efter ca. 14 dage blev jeg klar over, at min hovedpine og pandehulebetændelse var forsvundet. Det samme var rygsmerterne.

Jeg har dog flere gange haft mavekatar, selv nu efter ca. tre måneders kur, men anfaldene bliver mildere og mere kortvarige. Jeg har ligeledes haft nogle depressioner, og min eksem kommer i små pletter på kroppen. De pletter følger jeg med interesse, uden at smøre salve på, da jeg vil se, hvordan de udarter sig, efterhånden som kuren skrider frem.

Jeg har dagligt de sidste par år dryppet øjne, fordi min læge har sagt, at den øjenbetændelse, som jeg også var generet af, var kronisk. Da jeg startede på kuren, holdt jeg samtidigt op med at dryppe øjne, da jeg var interesseret i at se, om kuren kunne helbrede betændelsen, og der er sket en kraftig forbedring.

Efter jeg var startet på kuren blev jeg mig bevidst, hvor led jeg de sidste par år havde været ved mig selv, fordi jeg var “hævet” og overvægtig. (kun ca. 5 kg). Jeg havde mistet kontrollen over hvad jeg spiste. Jeg havde de sidste par år været i fast rutefart til køleskabet efter først lidt sødt og kort derefter lidt surt og hvad skabet ellers kunne byde på.
Det gik nu op for mig, at jeg havde dårlig samvittighed over, at jeg ikke havde kontrol over mine spisevaner, og faktisk ikke undte mig selv mad. Selv fornuftig og sund mad spiste jeg med dårlig samvittighed.

Selve kuren var for mig ikke, som jeg havde forventet, forfærdelig at gå i gang med. Jeg kan faktisk lide at spise på den måde, selvom jeg vil bekende, at jeg et par gange er “faldet i” med en kop kaffe, og en enkelt gang med et glas rødvin.
Jeg synes som sagt om at spise på den måde, som kuren foreskriver, og tror på nuværende tidspunkt at det vil være noget jeg fortsætter med efter kuren, blot glæder jeg mig til at få lidt frugt med i min daglige kost.

Aase Petersen